In een brouwerij opgericht begin 1900 werd een grondig betonherstel uitgevoerd aan de betonnen koepel-dakconstructie. Deze prefab betonnen structuur opgebouwd uit dragende ribben aan de buitenzijde met aan de onderzijde een betondek van 6 tot 8 cm behoort hoogst waarschijnlijk tot één van de oudste prefab beton-constructies uit onze streek.
Door de zure dampen van het brouwproces was het beton zeer ver aangetast waardoor de wapening grotendeels was bloot komen te liggen. Regelmatig vielen betonschellen van het 8 meter hoge plafond naar beneden.
De huidige eigenaar had eerder het oude woonhuis authentiek gerestaureerd en had de wens om ook de oude brouwerij in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.
In eerste instantie werd na een grondige reiniging met water/zandstraal techniek de binnenzijde van de koepel aangepakt. Een carbonatatie remmend product werd via impregnatie aangebracht .Hierna werd een eerste hechtlaag met vezelversterkte krimcompenserende mortel aangebracht.
Aangezien de belangrijke aantasting aan de oude wapening werd een carbonnet geplaatst om de structuur voldoende sterkte te geven. Dit werd degelijk verankerd aan het oude beton maar vooral aan de dragende ribben.
Via spuittechniek werden vervolgens 2 lagen verzelversterkte krimcompenserende mortel aangebracht welke handmatig werd gladgestreken.
Zo onstond een "nieuwe" versterkte betonkoepel hangend aan de bestaande ribben. Na afwerking werd een damp-open carbonatatie-remmende coating aangebracht.
In 2de fase werd de buitenzijde vernieuwd. Oude teerlagen werden verwijderd, het nodige lokale betonherstel werd uitgevoerd en waterdichte PMMA-coating werd aangebracht.